Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Ναύπλιο, το όμορφο


Το Ναύπλιο, η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος, αποτελεί σήμερα έναν από τους ομορφότερους και πιο ρομαντικούς προορισμούς της χώρας μας.
Ο επισκέπτης θα μαγευτεί από τα γραφικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης, τα βενετσιάνικα μπαλκόνια και τα υπέροχα νεοκλασικά αρχοντικά που μαγνητίζουν το βλέμμα και γεμίζουν το μυαλό με γλυκές αναμνήσεις. Ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο Άγγελος Τερζάκης και ο Στάικος Σταϊκόπουλος, είναι μερικές μόνο από τις προσωπικότητες που συνέδεσαν το όνομά τους με το Ναύπλιο.


ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΤΟ ΜΠΟΥΡΤΖΙ 




Θα περπατήσετε στα αρχοντικά σοκάκια, με τα κομψά λουλουδωτά μπαλκόνια των παλιών σπιτιών και ο δρόμος θα σας βγάλει στην παραλία όπου δεσπόζει το βενετικό Μπούρτζι - το Σύμβολο της πόλης.
Το μικρό φρούριο πάνω στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων

Ο επισκέπτης της Αργολίδας μπορεί να θαυμάσει την Ακρόπολη των Μυκηνών και της Τίρυνθας, την Πύλη των Λεόντων, το θολωτό τάφο του Αγαμέμνονα, τα κυκλώπεια τείχη.

Η πανέμορφη λίμνη Στυμφαλία, το μυθικό καταφύγιο των τρομερών ορνίθων που εξόντωσε ο Ηρακλής, προσφέρει στο ταξιδιώτη ένα μαγευτικό θέαμα.

ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΒΑΥΑΡΩΝ:


Πέτρινο γλυπτό, αφιερωμένο στους νεκρούς από τύφο ομοεθνείς του βασιλιά Λουδοβίκου, βρίσκεται στα Βαυαρικά μνήματα (κοντά στη συνοικία Πρόνοια). Ήταν έργο του Γερμανού Ζίγκελ.

ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ:


Μια βόλτα στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου γοητεύει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη, καθώς αναδύει αρώματα του παρελθόντος και συνδυάζει την καλαισθησία και το ρομαντισμό με τη ζωντάνια της σύγχρονης εποχής.

ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΙΑ:



Η Ακρόπολη του Ναυπλίου. Η Ακροναυπλία προσφέρει υπέροχη θέα στο Μπούρτζι και την Παλιά πόλη. Οι τούρκοι την ονόμαζαν Ιτς-Καλέ (εσωτερικό φρούριο) και την παρέδωσαν στους Έλληνες μετά την κατάκτηση του Παλαμηδίου. Στη νεότερη ιστορία, τα κτίρια της Ακροναυπλίας χρησιμοποιήθηκαν ως στρατιωτικό νοσοκομείο, στρατώνες και φυλακές.

ΠΑΛΑΜΗΔΙ:


Σχεδιασμένο από τον κυβερνήτη Γκριμάνι, το κάστρο του Παλαμηδίου υπήρξε «μήλον της έριδος» για πολλούς επίδοξους κατακτητές. Σαν στεφάνι πάνω από την πόλη, αρχικά χτίστηκε από τους Βενετούς το 1686. Η θέα είναι μοναδική ενώ θα δείτε παράλληλα, πολλά μνημεία της ιστορίας, όπως τη φυλακή του Κολοκοτρώνη και το εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΝΑΥΑΡΧΩΝ


Μην παραλείψετε να σταθείτε για λίγο μπροστά στην πόρτα του Αγίου Σπυρίδωνα και να ρίξετε μια κοντινή ματιά στη σφαίρα που έκοψε το νήμα της ζωής του Ιωάννη Καποδίστρια

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΩΤΣΙΟΜΥΤΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


Ο επισκέπτης στο χώρο του μουσείου, έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει, να ενημερωθεί και να εμπλουτίσει τις γνώσεις του, σε ότι αφορά τα εκθέματα, αλλά και την ιστορία που περιβάλλει το κάθε είδος ξεχωριστά. Θα συναντήσει ορυκτά και απολιθωμένους οργανισμούς από 530.000.000 χρόνια έως 3.000.000 χρόνια πριν, από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΘΕΑΤΡΟ (4αι.π.Χ.) στο Άργος
είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Αρχαίας Ελλάδας.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΤΑΚΕΚΡΥΜΜΕΝΗΣ


ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ


Ένας από τους σημαντικότερους και ωραιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Απέχει 12 χλμ. από την Αρχαία Επίδαυρο και στον παραπλήσιο χώρο βρίσκονται επίσης το Ιερό του Ασκληπιού, και ερείπια του ναού του Απόλλωνα Μαλεάτα. Το ιερό λειτουργούσε για περισσότερα από 1000 χρόνια. Πολλά θα μπορούσαν να γραφούν για τον ιερό αυτό χώρο και για τη λειτουργία του. Το ίδιο και για το θέατρο, χωρητικότητας 13.000-14.000 θεατών που φτιάχτηκε σε σχέδια του Αργείου αρχιτέκτονα και γλύπτη Πολύκλειτου του νεότερου. Η συστηματική ανασκαφή του θεάτρου άρχισε το 1881 και είναι φημισμένο παγκοσμίως για την καταπληκτική ακουστική του.

ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ


Χτισμένο τον 4ο π.Χ. αιώνα, ήταν αφιερωμένο στο θεό Διόνυσο και παρέμενε θαμμένο σε βάθος 6 μ. έως το 1971 που άρχισε η ανασκαφή του, εδώπραγματοποιούνται κάθε Ιούλιο σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις.

ΛΥΡΚΕΙΑ


Το Πορτοχέλι είναι γραφικό για τις μαγευτικές παραλίες του, τουριστικό για τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες του, μοναδικό για το ασφαλές λιμάνι του, φωτεινό για τις 350 ημέρες ηλιοφάνειας, αξέχαστο για το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα, ανεξάντλητο για τις πολυάριθμες εκδηλώσεις του.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ


(2 χλμ. Έξω από την Ερμιόνη). Αξιόλογο δείγμα Βυζαντινής μοναστηριακής αρχιτεκτονικής και φημισμένη για τις πηγές με τα ιαματικά νερά, είναι κτισμένη πάνω στα ερείπια του ναού του Ασκληπιού μεταξύ 9ου και 11ου αιώνα. Εδώ υπάρχει μια σημαντική βιβλιοθήκη. Οι Άγιοι Ανάργυροι γιορτάζονται την 1η Ιουλίου με συμμετοχή πλήθους και λαϊκή πανήγυρη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου