Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Εκδρομή στη Λίμνη Πλαστήρα



Η Λίμνη Πλαστήρα απλώνεται μερικά χιλιόμετρα έξω από την Καρδίτσα, σε ένα πανέμορφο υψίπεδο. Ολόκληρη η περιοχή είναι καταπράσινη. Σε αυτήν κυριαρχούν οι βελανιδιές , τα πλατάνια και τα έλατα.
Η περιοχή προσφέρεται για ποικίλες δραστηριότητες όλο το χρόνο. Ανάλογα με τη διάθεσή σας και την εποχή, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε: πεζοπορία και ορειβασία, κωπηλασία, κολύμπι, ιστιοπλοΐα, ποδήλατο βουνού και άλλα. Επίσης, ο γύρος της λίμνης με αυτοκίνητο προσφέρει καταπληκτικές εικόνες, ενώ αξίζει να "ξεφύγετε" από τον κεντρικό δρόμο και να επισκεφθείτε τα χωριά της περιοχής όπως ο Μεσενικόλας και το Μορφοβούνι, πολύ γραφικά και ιστορικά χωριά.


Αθλητικές δραστηριότητες

(Φωτ. Tavropos)

Το Saloon – Φάρμα Ζαμπέτας βρίσκεται 22χλμ από την πόλη της Καρδίτσας, στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα, ανάμεσα στα χωριά Κρυονέρι – Μορφοβούνι. Προσφέρει πολλές δραστηριότητες στη φύση που συνδυάζουν την αναψυχή, την ψυχαγωγία, τη διασκέδαση, τον αθλητισμό και την αγάπη προς τη φύση, σε ένα πανέμορφο περιβάλλον, στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα.

Ιππασία: Σε ένα κατάφυτο περιβάλλον, στο καταπράσινο λιβάδι δίπλα στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα, μπορείτε να κάνετε ιππασία και να απολαύσετε το πανέμορφο τοπίο. Τα άλογα είναι ήρεμα και πολύ υπάκουα, ειδικά για τα παιδιά, τους αρχάριους και ερασιτέχνες του αθλήματος, ιδιαίτερα φιλικά με τα μικρά παιδιά που μπορούν να ξεκινήσουν τη γνωριμία τους με το άθλημα της ιππασίας από την ηλικία των 2 ετών.


Τοξοβολία: Όλοι όμως μπορούμε να δοκιμάσουμε τις ικανότητές μας στην τοξοβολία, από παιδιά μέχρι ενήλικες.

Υδροποδήλατα
Το υδροποδήλατο είναι ένα ασφαλές μέσο μεταφοράς για να περιηγηθεί κανείς στα ύδατα της Λίμνης Πλαστήρα. Μέσα από τη λίμνη μπορείς να δεις όλες τις ομορφιές της. Είναι αβύθιστο και δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία.
Παιδικά χαρά: Η πρόσβαση είναι δωρεάν και δίπλα στον χώρο του καφέ.
Πληροφορίες, τηλ. 2441092855, 6945593807

Το Κέντρο Ενημέρωσης και Διοργάνωσης Δραστηριοτήτων Tavropos
Σε έναν ειδυλλιακό χώρο δίπλα στη λίμνη στα Καλύβια Πεζούλας, πάνω στον κεντρικό δρόμο προς Νεοχώρι βρίσκεται η βάση του Κέντρου Ενημέρωσης και Διοργάνωσης Δραστηριοτήτων Tavropos, όπου ο Δημήτρης, ο Αλέξανδρος και οι συνεργάτες τους διοργανώνουν δραστηριότητες κοντά στη φύση. Επιπλέον θα σας δώσουν και πληροφορίες για τη διαμονή, τη διασκέδαση και το φαγητό στην περιοχή. Οι τιμές των δραστηριοτήτων ξεκινάνε από €10. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε:
Ποδήλατο βουνού Παραλίμνιες διαδρομές αλλά και γνωριμία με όλη την περιοχή και με το φράγμα του Νικολάου Πλαστήρα.


Υδροποδήλατο Με υδροποδήλατο μπορείτε να απολαύσετε τις ομορφιές της λίμνης ακόμα και με χιόνι. Είναι ιδανικό για όλες τις ηλικίες. Μπορείτε να απολαύσετε από μια μικρή βόλτα έως μια ημερήσια εκδρομή και εξερεύνηση στη λίμνη. Μην ανησυχείτε, δεν θα βραχείτε!
Τοξοβολία Γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μετά απο μάθημα.
Κανό  Μπορείτε να κάνετε τις βόλτες σας με την οικογένειά σας, αφού είναι ασφαλές και για παιδιά.
Πεζοπορία με χαρτογραφημένες διαδρομές σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή για GPS.
Πληροφορίες τηλ. 24410 92552, 69777 40066, info@tavropos.com, www.tavropos.com

Πηγή

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Κλείστε σήμερα ένα ταξίδι στη μαγευτική λίμνη Πλαστήρα και απολαύστε δύο διανυκτερεύσεις στο πολυτελές MOUZAKI PALACE Hotel&Spa, με πρωινό, βραδινό, late check out, 2 relax massage, απεριόριστη χρήση εσωτερικής και εξωτερικής πισίνας, σάουνας και spa, σε ένα συναρπαστικό και μαγευτικό τοπίο. Κάντε κλικ εδώ για την προσφορά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου